Дома 2020

Годишни архиви: 2020

НОВАТА ЉУБОВ НА МАРТИНА ЈАКИМОВСКА

Мартина Јакимовска е родена во 2002 година во Куманово.

КАКО ДА ПРИГОТВИТЕ ПИЛЕШКО КАРИ ЗА РУЧЕК?

Во Англија во последно време традиционалниот неделен ручек со печено месо е заменет со „Кари“. Има неколку начини како за вашиот неделен...

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО АНГЛИЈА

Знаете веќе дека Англија е дел од Соединетото Кралство (UK - United Kingdom) заедно со Велс, Шкотска и Северна Ирска. Главен град...

ЗОШТО СЕ ПРАЗНУВА ХАЛОУВИН (Halloween) ?

Халовин се празнува на 31-ви Октомври и го означува крајот на летото и на жетвата....

ДАЛИ ГО ЗНАЕТЕ ТАЈНИОТ ЗАЧИН НА ГЕРМАНСКИТЕ КОЛБАСИ? (BRATWURST)

Учите германски јазик, но дали ја знаете тајната состојка во германските колбаси? Освен специфичниот сооднос на телешкото и свинското месо германците во...

НАГРАДНА ИГРА НА *ЖАГО* и *ЛЕВЕЛ*

По повод почетокот на новата учебна година Книжарница “Жаго“ и Центар за странски јазици “Левел“ организираат наградна игра. Доделуваат 2 ваучери по...

WELCOME TO GREAT BRITAIN

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА Дали постои разлика помеѓу Велика Британија и Соединетото Кралство ?

ЛЕВЕЛ ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗАПОЧНА СО ЧАСОВИТЕ

И оваа година Левел Центар од 1ви септември започна со своите редовни...