Дома 2020 September

Месечна Архива: September 2020

НАГРАДНА ИГРА НА *ЖАГО* и *ЛЕВЕЛ*

По повод почетокот на новата учебна година Книжарница “Жаго“ и Центар за странски јазици “Левел“ организираат наградна игра. Доделуваат 2 ваучери по...

WELCOME TO GREAT BRITAIN

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА Дали постои разлика помеѓу Велика Британија и Соединетото Кралство ?

ЛЕВЕЛ ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗАПОЧНА СО ЧАСОВИТЕ

И оваа година Левел Центар од 1ви септември започна со своите редовни...

ЗОШТО АНГЛИЧАНИТЕ СТАВААТ МЛЕКО ВО ЧАЈОТ?

Еден од многу битните ритуали во Англија е пиењето чај во попладневните часови. Овој ритуал започнува во четириесетите години на 19 век....

ЛОНДОНСКО ОКО

Лондонското око (London Еye) е изградено во 1999 на реката Темза. Изградбата започнала во 1998 год. Познато е и како милениумско тркало...