Дома 2020 October

Месечна Архива: October 2020

ЗОШТО СЕ ПРАЗНУВА ХАЛОУВИН (Halloween) ?

Халовин се празнува на 31-ви Октомври и го означува крајот на летото и на жетвата....

ДАЛИ ГО ЗНАЕТЕ ТАЈНИОТ ЗАЧИН НА ГЕРМАНСКИТЕ КОЛБАСИ? (BRATWURST)

Учите германски јазик, но дали ја знаете тајната состојка во германските колбаси? Освен специфичниот сооднос на телешкото и свинското месо германците во...