Дома 2020 November

Месечна Архива: November 2020

КАКО ДА ПРИГОТВИТЕ ПИЛЕШКО КАРИ ЗА РУЧЕК?

Во Англија во последно време традиционалниот неделен ручек со печено месо е заменет со „Кари“. Има неколку начини како за вашиот неделен...

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО АНГЛИЈА

Знаете веќе дека Англија е дел од Соединетото Кралство (UK - United Kingdom) заедно со Велс, Шкотска и Северна Ирска. Главен град...