Дома 2021

Годишни архиви: 2021

5 НАЈЧЕСТИ ФРАЗИ ВО ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК

Ça va ?  „Како си?“ е една од начестите фрази што ќе ја слушнете веднаш по стандардното Bonjour –...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ШТО Е ФРАНКОФОНИЈА?

ФРАНКОФОНИЈА е Меѓународна организација која се однесува на луѓе на кои заеднички јазик им е францускиот. Најновиот извештај, објавен во 2018 година,...

НОВИ ВИДЕА ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК НА КАНАЛОТ НА ЛЕВЕЛ ЦЕНТАР

Со почетокот на новата учебна година ЛЕВЕЛ ЦЕНТАР продолжи со подготовка на нови видеа ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК А1 ниво. Видеата се со цел...

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК И ГЕРМАНИЈА

Доколку се размислувате дали да учите германски јазик еве неколку интересни факти за германскиот јазик и за Германија. Дали...

УПИСИ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ 2021/22

Уписите за нови слушатели започнаа. Едуко центрите „Мериленд центар“ и „Левел центар“ започнаа со редовните годишни уписи за нови слушатели.

УПИСИ ЗА ЛЕТНИ КУРСЕВИ ВО ЕДУКО ЦЕНТРИТЕ

И оваа година започнаа редовните годишни уписи за летните курсеви. Уписи за деца и возрасни. Освен за најбараните јазици англиски и германски,...

ЛЕВЕЛ ЦЕНТАР Куманово и МЕРИЛЕНД Скопје СТАНАА ДЕЛ ОД ЕДУКО ЦЕНТРИ МАКЕДОНИЈА

По едногодишна работа за усогласување на програмите за работа и дополнителните материјали, како и сите останати услови за да се стане дел...